Search This Blog

Wednesday, May 27, 2009

Ginataang Tilapia..

I love fish and honestly in my hometown in Pinas we have fresh fish everyday. DAhil ako nga ang palaging mag marketing I learned that marami palang klase ang tuna. May mga kahit anong sizes ang mga isda at meron ding isda na parang kasing taba nang pork fat. It was in the year 90's when we are introduced sa Tilapia, siguro dahil people around our city are into fish pen business and raising Tilapia, bangus, prawn etc is their main concern. By the time na mag harvest sila marami ang mapunta din sa local market and that is when the prices goes low and we have too many choices of fish to buy. When I get here sa US I noticed specially dito sa MI that walang masyadong fish dito specially fresh fish. Dito ako nangarap almost araw2x sa mga fresh fish that back in PInas is just a tricycle away hehe. Kaya everytime hubby and I went to Mexican store I bought at least 3 or 4 Tilapia and per pound cost $1.69. In this recipe I used

  1. 1 tilapia (cut in halves)
  2. ginger slice
  3. onion slice
  4. tomato slice
  5. garlic minched
  6. coconut milk
  7. 1 eggplant slicelittle water
  8. salt and pepper to taste

I put the first 5 ingredients in a saucepan. I put a little water and let it simmer. When it starts to boil pour the coconut milk. Then put the eggplant let it simmer to until it boils then put the heat to low heat. Season with salt and pepper according to your taste. Kain na! P.S dont forget to clean the tilapia fish in and out.



7 comments:

ROSSEL said...

meron din pala dyang tilapia? paborito ng mag-ama ko yan. masarap yan pag ginataan kaso hindi na pwede sa akin. tititigan ko na lang itong pictures mo...hehehe!

Manang Kim said...

Sana mabusog ka sa kakatitig dyan hehe, oi pero kidding aside bakit bawal diba fish din yung tilapia? Marami ditong tilapia lalo na sa mga Mexican store, sa mga supermarket ang mga tilapia doon filleted na at wala nang ulo.

Kangaroo said...

Hello Kim..thanks sa visit.Dito sa australia marami kami fish ang sasarap fresh na fresh.ang sarap din tingnan mga niluluto mo ahhh yam

Manang Kim said...

Hello K, wow ka sarap naman pag fresh na fresh lalo na isda galing sa dagat iba ang lasa kasi. Ingatz! Tnks for dropping by.

Weng Forsgren said...

honeslty I like your blog, dahil yong mga post mo puro masarap, murag misamot ang apetite nko.
I like tilapia too, naa man pod baligya dri sa Thai-shop pero so far wala pa jud ko kapalit, Mahal man kaayo oi, but how i wish nga someday makapalit jud ko, kay sus naglaway jud ko sa imong post dri hehe.
Your hubby is lucky to have you, dahil your good in cooking.Sus silingan pa ta no hehe

Manang Kim said...

Hi weng ug silingan ta delikado hehehe. Unsaon nalang mas ganahan ra ba gyud ko moluto ug naa koy pares sa kainan labi na magkinamot hahayyyyyy. Akong bana bisan unsaon ug tudlo nako magkinamot di man gyud kabalo sige nalang. Ang tilapia dire maoi barato, nakakita ko dire one time ug tuna sus ning dako akong mata 2 or 3 pieces is $10, gidamgo nalang nako nga nagkaon ko ug tuna hehe.
Ang akong style dire Weng lutong bahay lang gyud. Para ang tanan maka relate. Thanks for dropping by I know ur a bz mommy.

Clarissa said...

dire pud sa Japan,walay tilapia(T_T)usa-on pud ang akong mga alaga dire dili mukaon ug seafoods,ako lang!(nakaka-hawang mag-bisaya dito lol!)

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin